Over Van Berkel Kleding

Bert is al vele jaren actief in de kledingbranche. Zijn zakelijke loopbaan is een combinatie van  twee uitersten. Hij was na de middelbare school zowel aangenomen op Nijenrode, om bedrijfskunde te gaan studeren, als op de Kunstacademie om beeldend kunstenaar te worden. Het werd Nijenrode, en na het behalen van het diploma in 1979 heeft hij nog een aantal jaren in de avonduren parttime les gehad op de kunstacademie in Den Haag.

 

In 1980 kwamen zijn economische vorming en creatieve interesses bij elkaar in zijn eerste baan bij de P&C Groep NV in Rijswijk. Hij ontdekte kleding als een product om zijn creativiteit in kwijt te kunnen. In 1984 begon hij bij een confectiebedrijf als rechterhand van één van de eigenaren. In 1987 werkte hij daar als adjunct directeur en vanaf 1990 als mede-eigenaar. Daar heeft hij het vak van industrieel kleermaker leren beheersen. Hier ontwierp hij zijn eigen collecties, kocht de grondstoffen in, was verantwoordelijk voor de verkoop en stuurde een team medewerkers aan.

 

De oprichting van Van Berkel Kleding in het jaar 2000 betekende een nieuwe stap in zijn ontwikkeling: “Mijn visie is dat representatieve bedrijfskleding een inhaalslag te maken had op het gebied van uitstraling en vormgeving van de kleding. De kleding was vaak ruim van pasvorm en saai van modellering. Er mocht in dat segment best een frisse wind gaan waaien. Met mijn mode-ervaring ben ik me volledig gaan richten op kostuums voor heren én dames, met alle bijbehorende kledingstukken om een outfit compleet te maken”.